DESCARCARE DECLARATIE 394 PDF

Descarcare Declaratii //soft A. Click on soft This report replaces old one / CEECV/ROFI_VIES_ which is no longer supported as of year Only fields. DSC SONY DSC These online tutorials are intended for persons who want to learn how to use CIEL applications. All you have to do is choose the CIEL product you are interested.

Author: Arakasa Nibei
Country: Burundi
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 25 December 2004
Pages: 128
PDF File Size: 20.63 Mb
ePub File Size: 7.50 Mb
ISBN: 777-3-61921-408-7
Downloads: 1504
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dokree

Descarcrae este contractul slothire? Exista diferente semnificative in sensul ca in conformitate cu prima expresie o zi de 24 ore lucratoare poate reprezenta 3 zile in care se lucreaza cate 8 ore pe zi 0 Desdarcare exista nici un fel de diferenta intre cele 2 expresii 1 Exista diferente juridice care nu intereseaza personalul de la bordul navei 0 Care este procedura de indeplinit la neplata chiriei?

Care sunt cele mai uzuale clauze inserate in conosament cu privire la plata navlului?

BREF Common Waste Water and Waste Gas Treatment RO

Care sint uzantele uniforme internationale referitoare la conditiile dewcarcare livrare a marfurilor in contractul comercial de vinzare internationala? Regulile de la Haga nu se aplica contractelor pe baza de conosamente; 0 Regulile de la Haga nu se aplica contractelor pe baza de Charter Party; 1 Regulile nu se aplica contractelor pe baza de Charter Party cand se emit comasamente 0 According with Gencon 94 standard form laytime shall commence at Care este modalitatea de angajare a navei cand costul operatiunilor de incarcare si descarcare sunt in contul navlositorului?

Sint admise 10 zile lucratoare de contrastalii. Protestul de mare, lista avariilor, raportul de constatare a bunei stari de navigabilitate a navei 0 Documente pentru determinarea cauzelor avariei, pentru determinarea avariilor, pentru determinarea cheltuielilor, pentru determinarea contributiei 1 Fotografii ale navei inainte si dupa incident, marturii ale mebrilor echipajului, documente contestatoare eliberate de autoritatile portuare vizitate de nava dupa avarie 0 If such interference occurs or would have occurred if work had been in progressthere shall be excluded from the laytime a period calculated by reference to the ratio which the duration of the interference bears to the time which would have or could have been worked but for the interference.

Ce valoare juridica are o scrisoare de garantie sau alte garantii date de incarcator pentru semnarea unor conosamente ce nu sunt in concordanta cu Mate’s Receipt? Zile care urmeaza una dupa alta cu exceptia duminicilor.

comert – [PDF Document]

Ce se intelege prin avarie comuna? Care sunt clauzele inscrise in conosament, care limiteaza responsabilitatea armatorului fara a transforma conosamentul in “FOUL”?

Conform regulii de interpretare din regulile York Antwerp in situatia in care exista contradictii intre regulile literare si cele numerice se apeleaza la dreptul comun 0 avaria comuna va fi reglementata in orice imprejurare in conformitate cu regulile numerice 0 in situatia in care partile au convenit prin contractul de navlosire sau prin conosament ca avaria comuna va fi reglementata in conformitate cu regula York-Anvers nu pot invoca dispozitii de ordin legislativ sau uzuri comerciale cand avaria nu este prevazuta in regulile I-XXII si avaria se reglementeaza in conformitate cu regulile literare 1 in situatia in care partile au convenit prin contractul de navlosire sau prin conosament ca avaria comuna va fi reglementata in conformitate cu regula York-Anvers pot invoca dispozitii de ordin legislativ sau uzuri comerciale cand avaria nu este prevazuta in regulile I-XXII si avaria se reglementeaza in conformitate cu prevederile dreptului comun 0 Ce raguli considera conosamentul un descarvare care face dovada ” unui contract de transport pe mare si a preluarii sau incarcarii marfurilor de catre caraus Regulile de la Haga 0 Regulile York-Anvers 0 Regulile de la Hamburg descarcarf Se intelege faptul ca perioadele de timp cit vremea impiedica operatiunile de incarcare sau descarcare nu se vor conta ca stalii 1 Se intelege faptul ca perioadele de timp cit vremea impiedica operatiunile de incarcare sau descarcare sau le-ar fi impiediat daca acestea s-ar fi desfasurat nu descarcqre vor conta ca stalii 0 Daca lucrul este intrerupt din cauza timpului nefavorabil timpul respectiv nu va conta la stalii daca uzurile portului nu prevad altfel.

Related Posts (10)  PLAN MOTEUR STIRLING EBOOK

Interesul asigurabil, maxima buna credinta, despagubirea 0 Interesul asigurabil, maxima buna credinta, despagubirea, subrogarea, prudenta neasiguratului 1 Interesul asigurabil, maxima buna credinta, despagubirea, subrogarea 0 Care este regimul juridic al cuvintelor radiate ale unui contract de navlosire?

BREF Common Waste Water and Waste Gas Treatment RO

Cine evidentiaza existenta contractului de transport in cazul navelor de linie? If loading rate is metric tons per hatch per weather working day, laytime allowed is 4 days 19 hours 12 minutes 1 4 days 21 hours 36 minutes 0 4 days 19 hours 0 4 days 19 hours 10 minutes 0 Toate cheltuielile de incarcare, descarcare, stivuire si amarare a marfurilor cad in sarcina armatorului. Forma de asigurare mutuala si non-profit prin care armatorul isi asigurara responsabilitatile fata de avariile provocate unor terti 1 Asigurari ale marfurilor pentru transport 0 Asigurari privind avariile la corpul navei in cazul in care acestea nu sunt recuperate de la partea vinovata 0 Cand se poate exercita de catre armator “dreptul de retentie” pe marfa pentru neplata chiriei pentru o nava in “time-charter”?

Ce se intelege prin “conosament la purtator”? Cresterea numarului de nave pe plan mondial? Ce are la baza regimul juridic specific contractelor comerciale de vanzare internationala?

A ship with deadweight cargo capacity of 32, metric tons has loaded Care este explicatia urmatoarei expresii prescurtata uzuala in contractele de navlosire “EIU”?

Cat prevede CSC ca poate circula un container daca nu are descarcaee structura de rezistenta? Intre elementele cuprinse in conosament si prevederile acreditivului trebuie sa fie o perfecta concordanta, orice nepotrivire putand da nastere la amanarea sau chiar la refuzul platii de catre banca 1 Intre elementele cuprinse in conosament si prevederile acreditivului nu trebuie sa fie nici o legatura, cel din urma reflectand modalitati de plata ale contractului de vanzare internationala 0 Intre elementele cuprinse in conosament si prevederile acreditivului trebuie sa fie o oarecare concordanta, dar se permit si variatii ale conosamentului de la continutul acreditivului daca acestea sunt in favoarea vinzatorului 0 Vor conta ca descarcarw acele zile lucratoare cu exceptia perioadelor in care conditiile meteorologice nefavorabile nu permit desfasurarea operatiunilor de incarcare sau descarcare, sau nu le-ar fi permis daca nava se afla sub operatiuni de incarcare-descarcare 0 Se va exclude din timpul de stalii orice perioada de timp in care conditiile meteorologice nefavorabile impiedica efectiv desfasurarea operatiunilor de incarcare sau descarcare, vremea nefavorabila trebuie sa fie singurul motiv pentru care operatiunile respective nu se desfasoara 1 Vor conta ca stalii acele zile lucratoare cu exceptia perioadelor in care conditiile meteorologice nefavorabile nu permit desfasurarea operatiunilor de incarcare sau descarcare 0 The spare parts can only be delivered if the two ships come one close to the other.

Armatorul 0 Armatorul si navlositorul in proportii egale 0 Disponent owner-ul 1 In timpul de stalii sunt incluse toate zilele saptamanii fara a desxarcare tine seama de descarcae ca o zi este sau nu descarcars lucratoare 1 In timpul de stalii sunt incluse numai descarfare lucratoare ale saptamanii care depind de uzul portului deckaratie Zilele de stalii se vor conta la rand dar nu se vor lua in calcul sarbatorile locale 0 Cumparatorul se obliga sa plateasca pentru marfa pretul stabilit 1 Vanzatorul se obliga sa puna la dispozitie marfa conform intelegerii 0 Cumparatorul se obliga sa incarce marfa pe nava 1 Which of the below is the party responsible for vessels seaworthiness Head owner 0 bareboat charterer 1 time charterer 0 voyage charterer 0 5.

Related Posts (10)  DIPAK GHOSH BOOK ON MAMATA BANERJEE VERSION PDF

By filling in those boxes the bill of lading becomes a “charterers’ bill of lading” 0 owners are relieved from responsibility for inland transportation 0 the bill of lading becomes a “through bill of lading” 1 the bill of lading descarare a “shipped bill of lading” 0 3. Post on Oct 44 views. Ship’s agent can keep constructive possesion of the coal in a storage area hired for that purpose until the freight is paid, the descarcarw beeing for the shipowners’ account feclaratie Ship’s agent can take property of the coal and keep in a storage area hired for that purpose until the freight is paid or sell it 0 Master has to instruct the receivers to keep the cargo on the quay and not to sell it before owners confirt that their claim for freight has been settled in full 0 Ship’s agent can keep constructive possesion of the coal in a storage area hired for that purpose until the freight is paid, the cost beeing for the consignee’s account 1 No, since there is no other party with property at risk 1 Depends on the circumstances an accident occurs 0 Yes, if vessel is deliberely grounded to declagatie her from total loss dewcarcare Yes, if all conditions of a general average are met 0 Clauza referitoare la plata navlului 0 clauza referitoare la buna stare de navigabilitate 1 clauza referitoare la devierea navei de la ruta uzuala de navigatie 1 clauza referitoare la nominarea porturilor de descarcare 0 A vessel is employed for loading, under the same charterparty, from two ports for discharging at three ports.

Comandantul 0 Timonierul de serviciu 0 Ofiterul de serviciu sau secundul navei 1 Banca nu accepta plata unui conosament care se prezinta la incasare mai tarziu de: Clauzele referitoare la descrierea marfii 0 Clauza “se spune de catre incarcator ca ar contine” 1 Clauze referitoare la modalitatea de plata a navlului 0 Nu se aplica “transporturilor terestre”;1 Nu se aplica transporturilor combinate; 0 Nu se aplica transporturilor pe apa; 0 Pe unitatea de greutate navlul pe tona 1 Navlul calculat in functie de durata voiajului 0 Navlul se poate calcula functie de tipul de contract de navlosire utilizat 0 Supune conosamentul regulilor de la Haga sau Haga Visby.

According to Hague Visby Rules the carrier is entitled to deviate from the usual route for saving life or property at sea 1 for attempting to save life or property at sea 1 for any reasonable purpose 1 for any kind of repairs 0 The shipowners are entitled to put lien on cargo as they have all the rights to recover the hire 0 The shipowners have no right to put lien on cargoes carried by the vessel, as voyage charterer most probably paid all freight to time charter 1 The shipowners are entitled to put lien on cargo as by the time charter they usually have the right to recover any subfreights due to time charterer 0 The shipowners are entitled not to discharge the cargo before they are paid the hire in full 0